Kategória: > EGÉSZSÉGÜGY > 10 étel, amely krónikus gyulladást és fájdalmat vált ki, fáradtság, puffadás és még sok más
10 étel, amely krónikus gyulladást és fájdalmat vált ki, fáradtság, puffadás és még sok más
Utolsó frissítés: 2019. december 04
81,3KRÉSZVÉNY

A gyulladás a legtöbb betegség gyökere, és az étrend elsősorban az, amely ezt okozza. Ha szokásos amerikai diétát vagy akár vegán étrendet fogyaszt ebből a kérdésből, akkor valószínűleg ezeket az ételeket fogyasztja, amelyek gyulladást és súlygyarapodást okoznak.
A gyulladás nem mindig rossz, ne feledje. Testünk természetesen felgyullad, amikor a test megsérült vagy beteg. Ez megnyilvánulhat, bőrpír, hő, valamint fájdalom és kellemetlenség. Mint amikor az Ön lábujjait elcsípte, az azonnali fájdalom, amelyet úgy érzik, a test működik, hogy segítsen megjavítani az éppen történt eseményeket. Ez egy normális és hatékony válasz, amely megkönnyíti a gyógyulást.
Sajnos a krónikus gyulladás más történet, és nagyrészt az étrend, a stressz, a testmozgás hiánya, a dohányzás, a szennyezés és az alváshiány okozza. Látható bél szindrómában, ízületi gyulladásban, fibromialgiában, celiakia és irritábilis bélbetegekben észlelhető. Szerepet játszik az asztmában és a cukorbetegségben is, ahol a test folyamatosan megpróbálja gyógyítani a szöveteket, de kudarcot vall.
Ami a súlygyarapodást és a gyulladáshoz való kapcsolódását illeti, a gyulladás miatt a testsúly-szabályozó hormonunk (leptin) kevésbé hatékony, így súlygyarapodást okoz. Így a kettő gyakran kéz a kézben jár.
10 gyulladást okozó élelmiszer
Ami a gyulladást elősegítő ételeket illeti, itt a tíz legjobban elkövető:
Legújabb videók
Forgalom 0%
1. Finomított cukor
A szódaban, sült édességekben, édességekben és snack bárban található cukor mind növeli a szervezet glükózszintjét, amelyet testünk nem képes gyorsan feldolgozni. Ez növeli a gyulladást elősegítő citokinek szintjét a testben, növeli a gyulladás szintjét a testben. A cukor ezenkívül elnyomja az immunrendszert, és hajlamosabbá teszi a betegségekre és a fertőzésekre.
2. Növényi olaj
A kukorica, a repce, a szójabab és a sáfrány növényi olajai, valamint az azokat tartalmazó termékek (igen, még a vegán termékek, mint például a „vaj” kenhető) magas omega-6 zsírokban vannak (a rossz, nem pedig a jó, mint a esti kanyaróolaj), amely csökkenti az omega-3 és az omega-6 zsírok egyensúlyát. Amikor a test kiegyensúlyozatlan marad ezekben a zsírokban, gyulladás következménye.
3. Tejtermékek
Minden tejtermékben magas a telített zsírtartalom, amelyek természetesen gyulladást okoznak. Ez egy gyakori allergén is, mivel testünknek nehézségei vannak a laktóz- és kazeinfehérjék emésztésével. Lásd a tejterületet mint idegen betolakodót a testben, amelyben a testi válasz gyulladásos „roham”.
4. Búza, rozs és árpa
Ezek a búzatartalmú magvak közös allergén - glutén. A test gyulladásos immunválaszokkal reagál, amikor allergénekkel szembesülnek, így a következmények következményei lehetnek: testfájdalom, nyálkahártya (orrfolyás, nyálkás köhögés) és fáradtság.
5. Sült ételek
A sült ételek a gyulladás újabb kiváltói. Magas szintű gyulladásos előrehaladott glikációval járó végtermékeket (AGE-k) tartalmaznak , amelyek akkor képződnek, ha bármit magas hőmérsékleten főznek, füstölnek, szárítanak, sütnek, pasztőröznek vagy grilleznek.
6. Finomított liszt
A finomított lisztet, vagyis bármit, ami fehér és nem teljes kiőrlésű, megfosztották a lassan emésztõ rostoktól és a tápanyagoktól, ami azt jelenti, hogy a test nagyon gyorsan lebontja ezeket az elemeket. Ez növeli az inzulinszintet, és a gyulladást elősegítő testválaszt eredményez.
7. Vörös hús
Amikor vörös húst fogyasztunk, egy Neu5gc nevű vegyi anyag képződik. Ez a vegyi anyag serkenti a rák progresszióját és gyulladásos reakciót vált ki a testben.
8. Feldolgozott kukorica
A kukorica olyan sok termékben van . Valóban óvatosnak kell lennie, hogy elkerülje ezt. Különböző kukoricaszármazékok léteznek, például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, kukoricakeményítő és kukoricaolaj. A kukorica ettől a finomított formától való étkezése növeli a vércukorszintjét, és amint azt fentebb láttuk, a tüskés vércukorszint fokozódik az inzulinválaszban, ami jelentős gyulladásos reakciót vált ki.
9. Mesterséges vegyi anyagok és adalékok
A test nem ismeri fel a mesterségesen létrehozott dolgokat, például az élelmiszerekben használt vegyi anyagokat és adalékanyagokat. Idegenek, és így a testnek természetesen meg kell védenie magát a szintetikus vegyületektől, ami gyulladásos immunrendszeri reakciót jelent.
10. Transzzsírok
A transz-zsírok, a rákot kiváltva, alacsony sűrűségű lipoproteineket hoznak létre, amelyek táplálják a gyulladást. A transz-zsírok megtalálhatók a hidrogénezett olajokban és sok feldolgozott élelmiszerben.
A gyulladást leküzdő ételek
A gyulladás elleni küzdelemhez a fenti ételeket lassan el kell dönteni, és be kell építeni az alábbi 10 ételt. Ne feledje, hogy a gyulladást a stressz, az alváshiány, a szennyezés, a dohányzás és a testmozgás hiánya is okozza (amint alább említjük), tehát nemcsak az étrendre kell összpontosítania. Gyakorold a stresszcsökkentő technikákat, menj korábban aludni, hagyj abba a dohányzást (ha igen), és kezdd el járni, ha nem aktív.
1. Kurkuma: az egyik legjobb gyulladásgátló étel. Hatóanyaga, a kurkumin, gátolja a COX-2 és az 5-LOX, két enzim aktivitását, amelyek részt vesznek a gyulladásos reakcióban. A kurkumin szintén blokkolja a gyulladásos útvonalakat és megakadályozza, hogy a gyulladásos fehérjék kiváltják a fájdalmat és duzzanatot.
2. Áfonya: magas antioxidánsok, amelyek megakadályozzák az oxidatív stresszt és a gyulladást. Elősegítse a gyulladásgátló citokinek képződését a szervezetben, ami alacsonyabb szintű gyulladást hagy a szervezetben.
3. Sötét leveles zöldek: kelkáposzta, gallér, spenót, romaine, nevezd! Minden csodálatos gyulladásgátló, antioxidánsokban és gyulladásgátló molekulákban gazdag.
4. Avokádó: polihidroxilezett zsíralkoholokat (PFA) és fitoszterolokat tartalmaz, amelyek szervezetünk gyulladásgátló hatásait nyújtják.
5. Görögdinnye: hihetetlenül lúgos, a görögdinnye segít pufferolni a savtartalmú étrend (nevezetesen a gyulladásgátló étrend) savas bevitelét.
6. Kendermag: ideális arányban tartalmaz az omega-3 és 6-t. Az omega-6 zsírok tartalmazzák a GLA-t, amely gyulladásgátlóként mérsékli, csökkenti a gyulladást és segíti a gyulladásos betegségekben szenvedő embereket.
7. Gyógygomba: A gyógygomba, mint a shiitake gombák, nagy molekulatömegű poliszacharidokat (HMWP) tartalmaz, amelyek javítják az immunrendszert és segítik a gyulladás leküzdését.
8. Gyömbér: hasonlóan a kurkumahoz, a gyömbér gyulladáscsökkentő gyökér, amely serkenti az immunrendszert és lebontja a méreganyagok felhalmozódását a testben.
9. Cékla: magas antioxidánsok, a cékla segíti a harcot a gyulladás által okozott sejtkárosodás kijavításában. Magas szintű a gyulladáscsökkentő kálium- és magnéziumszint.
10. Ananász: tartalmazzák a bromelain nevű gyulladáscsökkentő enzimet. Segít szabályozni az immunválaszt, amely gyakran nemkívánatos gyulladást okoz a testben.
- Link lekérése
- X
- Más alkalmazások
- Link lekérése
- X
- Más alkalmazások
Megjegyzések
Megjegyzés küldése